Λογοθεραπεία αυτοβοήθειας – Σταματήστε τον τραυλισμό με την υποσυνείδητη θεραπεία και άλλες τεχνικές αυτοβοήθειας

Η λογοθεραπεία καθίσταται συνήθως απαραίτητη όταν ένα άτομο υποφέρει από σοβαρά προβλήματα ομιλίας που χαρακτηρίζονται από τραυλισμό και τραυλισμό. Αυτό μπορεί να είναι ένα αρκετά απογοητευτικό πρόβλημα, καθώς μπορεί να σας εμποδίσει να εκφράσετε λεκτικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και να σας εμποδίσει να επικοινωνήσετε καθαρά με άλλους ανθρώπους. Και αν ανεβείτε στην καριέρα σας, τα εμπόδια στην ομιλία μπορεί να είναι ένα σοβαρό εμπόδιο στο δρόμο σας.

Υπάρχουν επίσημα μαθήματα λογοθεραπείας στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε εάν θέλετε να αναζητήσετε θεραπεία για τα προβλήματα ομιλίας σας. Υπάρχουν όμως και πολλές τεχνικές αυτοβοήθειας στις οποίες μπορείτε να εργαστείτε, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνετε για επαγγελματική θεραπεία. Εάν γίνουν με τον σωστό τρόπο, αυτές οι τεχνικές αυτοβοήθειας μπορούν ακόμη και να λειτουργήσουν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

1. Υποσυνείδητη Θεραπεία. Η υποσυνείδητη στυτικη δυσλειτουργια θεραπεία είναι η χρήση βίντεο και τραγουδιών που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για έναν σκοπό: να στείλουν κρυφά μηνύματα απευθείας στο υποσυνείδητο επίπεδο. Ο σκοπός αυτών των μηνυμάτων είναι να επανεκπαιδεύσουν ή να επαναπρογραμματίσουν το μυαλό. Είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να αφαιρέσουν συνήθειες, μοτίβα σκέψης και πεποιθήσεις που συνήθιζαν να κρατούν σταθερά την προσωπικότητά σας.

Έτσι, αντί να καταγράφει το μυαλό σας την ιδέα ότι έχετε προβλήματα ομιλίας, μπορείτε να προγραμματίσετε το μυαλό σας να σκέφτεται σύμφωνα με αυτές τις γραμμές:

Είμαι υγιής στον λόγο και στη σκέψη.
Μπορώ να μιλήσω ελεύθερα.
Είμαι σίγουρος στον λόγο.
Η ομιλία μου έρχεται φυσικά.
Μιλάω με πλήρη σιγουριά.

Ο λόγος για τον οποίο η υποσυνείδητη θεραπεία είναι αποτελεσματική στη θεραπεία προβλημάτων ομιλίας είναι ότι τα προβλήματα με την ομιλία δεν είναι σωματικές ασθένειες αλλά περισσότερο προβλήματα με την αντίληψη ή τη συνήθεια. Αυτό συμβαίνει γιατί η ομιλία είναι από μόνη της αποτέλεσμα μιας νοητικής διαδικασίας. Έτσι, ένας απλός επαναπρογραμματισμός που διεξάγεται μέσω υποσυνείδητης θεραπείας συνήθως λειτουργεί.

2. Γιόγκα και Διαλογισμός. Η γιόγκα και ο διαλογισμός έχουν επίσης πλεονεκτήματα για άτομα που τραυλίζουν και τραυλίζουν πολύ. Πολλά προβλήματα ομιλίας προκαλούνται από την αδυναμία κατασκευής των σκέψεων σε κατανοητές και λογικά σχηματισμένες προτάσεις ή από την αδυναμία εύρεσης των σωστών λέξεων και του κατάλληλου τρόπου έκφρασης των ιδεών ή των σκέψεών του. Αυτά τα προβλήματα προκαλούνται συχνά από ένα ακατάστατο μυαλό.

Η γιόγκα και ο διαλογισμός λειτουργούν δίνοντάς σας τον έλεγχο του μυαλού σας, ο οποίος σας δίνει στη συνέχεια τον έλεγχο του σώματός σας. Πρώτον, η γιόγκα θα αδειάσει και θα καθαρίσει το μυαλό σας από εμπόδια και ακαταστασία, έτσι θα είναι πιο εύκολο για εσάς να κατανοήσετε τις σκέψεις σας και να τις διαμορφώσετε σε λογικές ιδέες. Στη συνέχεια, η γιόγκα θα χαλαρώσει επίσης ολόκληρο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων όλων των μυών στο πρόσωπο και το σαγόνι σας, έτσι δεν θα εμποδίζεστε και θα μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα.

3. Τακτικά προβλήματα λόγου. Προσδιορίστε τα συγκεκριμένα προβλήματα που έχετε με την ομιλία και την πρακτική σας. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να έχουν δυσκολίες με ορισμένες λέξεις, γράμματα ή ήχους. Εάν υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα, μπορείτε να εξασκηθείτε, έτσι ώστε η ομιλία και ο σχηματισμός αυτών των λέξεων ή των ήχων θα σας φανεί πιο φυσικό τελικά.

4. Αυτοπεποίθηση Αυτοβοήθεια. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τεχνικές αυτοβοήθειας για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα άτομο δεν έχει προβλήματα στην ομιλία, αλλά τείνει να τραυλίζει ή να τραυλίζει όταν χρειάζεται να μιλήσει με άλλα άτομα. Τις περισσότερες φορές, αυτό είναι ένα πρόβλημα έλλειψης αυτοπεποίθησης. Υπάρχουν υποσυνείδητα βίντεο και βιβλία αυτοβοήθειας που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση.